SlowFeeding 3.0

Idag vet vi:

 • Att hängande SmåMaskiga HöNät inte är till närmelsevis så effektiva som lösningar där nätet ligger löst ovanpå höet.
  Att med hjälp av bara traditionella  hängande nät lyckas få hästen att sluta överäta är näst intill omöjligt. För att det ska finnas någon verklig chans så måste platta nät och hösäckar läggas i en låda så att hästen kan äta uppifrån utan att kunna ställa sig på nätet och förorena det eller slita sönder det.
 • Naturlig ätvinkel (dvs inget ätande på snedden) är viktig för att hästen ska kunna slappna av. Det har visat sig att för att hästen ska bli harmonisk i sitt ätande så måste den vara avslappnad när den äter, dvs äta rakt fram och uppifrån och ner.
 • Det går utmärkt att göra SlowFeeding-lösningar som är mycket lättare att fylla än traditionella platta nät och hösäckar.
  Att spara 5 minuter 2 gånger om dagen i 6 månader om året motsvarar 30 timmar (att göra något roligare på).

Förvisso blir dessa lösningar lite dyrare att tillverka men om du jämför kostnaden med återkommande kostnade (foderinköp, hovvård, tillskott, kraftfoder) eller veterinärkostnaderså är merkostnaden försumbar.

 

4 reaktion på “SlowFeeding 3.0”

 1. När kommer pallkragsnäten till försäljning?
  Eller finns det något annat nät med endast ett lager (alltså ej som en säck där det ju är två lagef) som funkar att spänna över hö i pallkrage eller liknande låda?

 2. Hej. Har hört talas om slowfeeding och hittade er sida. Men tycker det är lite tråkigt att ni inte har mer information för mig och andra om vad slowfeedin innebär och varför det är bra för hästen. Däremot har ni länkar till långa forskningsrapporter som är ganska jobbiga att läsa. Så jag önskar mer lättåtkomlig fakta, helt enkelt. Och var borde man inte hitta det än på en sida som heter slowfeedin.se??

 3. Hej Monica,
  Du har naturligtvis helt rätt. Självklart ska den informationen finnas här (och det gjorde den innan sidan gjordes om för att bli responsiv på WordPress:-( ). Jag lovar att åtgärda denna miss snarast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gör att hästen mår bättre och att höet räcker längre.